Chiar daca sezonul capsunilor a trecut de multa, multa vreme prajitura se poate prepara la fel de bine cu capsuni puse la pastrat din timp sau cu capsuni din raionul de congelate din supermarketuri. Efectul e acelasi, o prajitura destul de usoara, atat la stomac cat si ca si complexitate 🙂

Ingrediente:

3 aluaturi de pandispan

pentru crema:
1 ou
50 g. zahar
50 g. faina
200 ml. lapte
200 g. capsuni
200 ml frisca

Cum se prepara prajitura:
Se bate oul cu zaharul si cu faina. Se dilueaza cu 150 ml. de lapte si se amesteca pe foc mic pana se ingroasa compozitia.
Se dau prin mixer capsunile si se adauga in crema de lapte. Cand crema incepe sa fiarba, se stinge focul si se lasa la racit.
Se amesteca apoi 3/4 din crema cu frisca batuta (1 sfert de crema se tine deoparte).
Se asambleaza apoi prajitura:
Se acopera un aluat cu un strat de crema, se aseaza urmatorul blat deasupra, din nou se adauga crema si se acopera cu al treilea blat de pandispan.
Crema tinuta deoparte se dilueaza cu restul de lapte (50 ml) si se toarna deasupra prajiturii, acoperind-o toata cu crema. Se decoreaza apoi cu bucati de capsuni si se serveste.

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.