Mancare de varza dulce fiarta si calita

Mancare de varza dulce fiarta si calita

reteta de varza fiarta si calita

Varza dulce, fiarta si apoi calita.

Un alt fel de mancare sanatos pe care ar trebui sa-l gatesc mai des. Mancarea de varza este satioasa, gustoasa si se poate prepara in mai multe feluri. Iata cum o prepar deobicei:

Mancare de varza dulce
    Ingrediente:
  • o capatana de varza (sau jumatate, daca este prea mare)
  • 1 ardei rosu
  • 2 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 50 gr. de unt
  • cimbru
  • sare
  • piper
    Cum se prepara:
  • Varza se taie fideluta si se pune la fiert in apa cu putina sare.
  • Cand varza incepe sa se inmoaie si sa scada putin in volum (nu este necesar sa fie fiarta complet), se ia oala de pe foc si se lasa la o parte pana se pregatesc celelalte ingrediente. Se pastreaza si zeama de varza deoarece va fi folosita mai tarziu.
  • Astfel, ardeiul si rosia se taie cubulete iar usturoiul se piseaza.
  • Intr-o tigaie se pune untul la topit iar apoi se pun la calit usturoiul impreuna cu ardeiul si rosia.
  • Cand incep sa se rumeneasca, se adauga varza si se lasa sa fiarba impreuna la foc mediu. Cand observati ca scade zeama, adaugati cate un polonic din supa in care a fiert varza, atat cat este nevoie sa acopere varza cu totul.
  • Cand varza a fiert si zeama a scazut corespunzator, potriviti de sare, piper si cimbru.
  • Mancarea de varza fiarta si calita merge de minune cu niste mamaliguta cu branza!
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.retete-vegetariene.ro/varza-fiarta-calita/

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *