Prajitura cu cacao si branza dulce este un desert delicios, format din 2 straturi: o baza de cacao, dulce si aromata, iar deasupra un strat generos de branza dulce.
Combinatia este perfecta!
Pentru a obtine o prajitura mai inalta, recomand folosirea unei tavi de prajitura cu diametrul mic (19-20 cm diametru). Eu am folosit o forma de tort cu diametrul de 25 cm, rezultatul fiind o prajitura delicioasa, dar mai joasa.
Ingredients
Ingrediente:
Stratul de ciocolata:
- 130 gr. de faina
- 180 gr. de unt
- 3 linguri de cacao amara
- 200 gr. de zahar
- 2 oua
Stratul de branza
- 300 gr. de branza dulce (sau crema de branza)
- 100 gr. de zahar
- 2 linguri de faina
- 2 oua
- zahar pudra pentru decor
Instructions
Cum se prepara:
Stratul de cacao
- Se amesteca bine, cu mixerul, untul (la temperatura camerei) impreuna cu zaharul, cacaoa, ouale si faina.
- Tava de prajitura se unge cu unt si se tapeteaza cu faina si se intinde cu grija primul strat de aluat.
Stratul de branza
- Branza se amesteca bine cu zaharul, faina si ouale si se toarna apoi peste stratul de cacao, in tava.
- Se niveleaza bine stratul de branza si se 'imbina' usor cele 2 straturi, ametecand lejer cu o furculita. Se da apoi tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade, cam 30 de minute (sau pana se rumeneste bine stratul de branza de deasupra).
- Se decoreaza apoi prajitura cu zahar pudra si se serveste.