Ingrediente:

4 mere
1 portocala
cateva stafide
3 linguri de zahar

pentru crema:

300 ml frisca lichida
1 lingurita de lichior
1 lingurita de scortisoara
1 lingurita de nucsoara
un plic de zahar vanilat

Cum se prepara:mere cu crema picanta
Se bate frisca impreuna cu toate condimentele si cu lichiorul. Se lasa apoi frisca la frigider.
Se curata merele de coaja si se taie felii subtiri. Se pun intr-un castron de metal, se adauga stafidele, zaharul si sucul stors din portocala. Se acopera castronul si se pune pe foc mic 10-15 minute.
Cand feliile de mar s-au imnuiat, se stinge focul si se lasa castronul la racit.
Se servesc in castronele de desert cateva felii de mere acoperite cu crema de frisca.

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.