Daca tot incepe toamna si ne gandim din ce in ce mai mult la ce punem pe iarna, iata una din sugestii: gem de vinete.

Avem nevoie de :

  • 1 kg. de vinete
  • 1 kg. de zahar
  • ghimbir
  • o lamaie
  • 2 linguri seminte de susan
  • 2 linguri de miere

Cum se prepara gemul de vinete:

  1. Se curata vinetele de coaja si se zdrobesc cu furculita.
  2. Se lasa apoi pulpa in apa fiarta 10 minute.
  3. Se adauga apoi zaharul, se acopera si se lasa in frigider 12 ore.
  4. Se scoate apoi pulpa de vinete, se stoarce si se toaca marunt, impreuna cu ghimbirul.
  5. Se stropeste cu putin suc de lamaie.
  6. Semintele de susan se prajesc putin intr-o tigaie.
  7. Se pune apoi la fiert siropul in care au stat vinetele impreuna cu sucul ramas de lamaie.
  8. Cand fierbe se adauga vinetele in cratita si se lasa sa fiarba 20 de minute (sau mai mult, pana se face gemul).
  9. Se adauga apoi mierea si semintele de susan si se lasa la racit.
Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.