O reteta de gem de fructe din capsuni, banane si cirese. O reteta nu tocmai clasica dar gustoasa si care merita incercata: gem de fructe.

Avem nevoie de:

  • 1/2 kg. de capsunigem de fructe: cirese, banane si capsuni
  • 1 kg. de cirese
  • 1/2 kg. de banane
  • 1,5 kg. de zahar
  • conservant (sau 4 aspirine)

Cum se prepara:

  1. Ciresele se dau prin masina de tocat, bananele se taie rondele iar capsunile se taie in jumatate.
  2. Se pun fructele intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa cateva ore pana se lasa sucul.
  3. Se pune apoi cratita pe foc mic si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand.
  4. Cand se ingroasa gemul se adauga conservantul (sau aspirinele pisate bine).
  5. Se pune apoi gemul (fierbinte) in borcane si se capseaza.
  6. Se pun borcanele pe baie de abur 20 de minute si se pun apoi la rece in camara.
Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.