Ingrediente:

  • 100 nuci verzi
  • 1 kg. de zahar
  • 1 lamaie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 pahare de apa

Cum se prepara:dulceata de nuci verzi

  1. Nucile verzi se curata de coaja si se pun in apa rece.
  2. Se pun apoi nucile intr-un tifon si se fierb de 3 ori, de fiecare data se lasa 10 minute, apoi se schimba apa.
  3. Se lasa apoi nucile la uscat pe un servet.
  4. Zaharul si apa se pun la fiert, pana se leaga siropul, apoi se adauga nucile si se lasa pe foc pana se leaga dulceata.
  5. Se adauga apoi zeama de lamaie si zaharul vanilat si se lasa sa dea un clocot.
  6. Se pune dulceata fierbinte in borcane si se pune in camara.
Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.