budinca de pere

Clafoutis de pere (budinca)

Ingrediente:

4-5 pere
coaja rasa de la o lamaie
3 oua
4 linguri de faina
100 g. de zahar
1/2 litru de lapte
2 linguri de unt
sofran
sare

Cum se prepara: budinca de pere
Se curata perele de coaja, se taie in jumatate si se elimina partea cu samburii.
Se aseaza apoi intr-o cratita (pe cat posibil, sa nu se suprapuna).
Se presara peste ele 2 linguri de zahar, coaja de lamaie si se adauga apa cat sa le  acopere.
Se acopera cratita cu capac si se coc perele in cuptor 20 de minute la foc mediu.
Se lasa apoi sa se raceasca.
Se bat ouale si se amesteca cu faina , zaharul ramas, sofranul si un varf de sare.
Se adauga apoi laptele putin incalzit.
Se scot perele din cuptor si se aseaza fiecare in forme de prajitura sau tort separate sau chiar cate 2 intr-o forma.
Se varsa crema deasupra si se coc din nou in cuptor 20 de minute.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top