Ingrediente:

200 g. biscuiti
150 g. unt
1 lingura de alune tocate
50 g. migdale
4 mere
200 g. zahar
sucul de la o lamaie
inghetata

Cum se prepara:
1. Se topeste untul si se amesteca cu biscuitii, cu mixerul sau intr-un blender.
Se adauga apoi migdalele si alunele si se lasa totul la rece in frigider.
2. Se taie din aluat forme de cerc si se coc in cuptor 10-15 minute.
desert de mere caramelizate cu inghetata3. Se decojesc merele si se scot samburii dupa care se taie fiecare in 4 si se aseaza intr-o tava.
4. Intr-o craticioara se pune zaharul, un pahar de apa si sucul de lamaie si se lasa pe foc.
Cand siropul incepe sa fiarba se toarna peste mere si se baga tava la cuptor 25-30 de minute (merele se intorc pe cealalta parte dupa 12-15 minute).
Se lasa apoi la racit.
5. Se aseaza in farfurii de desert cate 1-2 biscuiti preparati mai devreme, 1-2 bucati de mar si se acopera totul cu inghetata.

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Un comentariu la reteta “Mere caramelizate cu inghetata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.