O mancarica foarte buna si nu foarte greu de preparat, soufflè de conopida cu paste fainoase si sos bechamel cu cascaval:

Conopida la cuptor, cu paste fainoase
    Ingrediente:
  • 1/2 capatana de conopida
  • 1/4 kg. de paste fainoase fierte
  • 1/4 cana de cascaval ras (parmezan)
  • 1/4 cana branza sarata rasa (telemea sau feta)
  • 50 gr. de unt
  • 50 gr. de faina de faina
  • 500 ml. de lapte
  • pesmet
  • sare, piper
    Cum se procedeaza:
  • Conopida se desface buchetele si se fierbe, dupa care se pune deoparte.
  • Se fierb si pastele fainoase separat, in apa cu putina sare si un fir de ulei.
    Separat, se prepara sosul bechamel
  • Intr-o craticioara se topeste untul si se adauga faina. Se amesteca energic, apoi se lasa la foc mic 2-3 minute, amestecand continuu (ca sa nu se arda).
  • Separat se incalzeste laptele si se toarna fierbinte peste sosul de faina amestecand constant pana incepe sosul sa fiarba.
    Se pregateste tava de soufflè
  • Se adauga condimentele si parmezanul (sau cascavalul) ras in sosul bechamel si se amesteca din nou pana se omogenizeaza.
  • Se combina pastele fainoase cu conopida, se aseaza totul in tava si se toarna sosul alb peste acest amestec.
  • Se presara deasupra pesmetul amestecat cu branza sarata.
  • Tava se pune in cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute, la 180 de grade, pana se rumeneste.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.retete-vegetariene.ro/conopida-la-cuptor-cu-paste-fainoase/

 

Pofta buna!

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.