Stiu ca e plin internetul de ele, dar nu strica o reteta in plus, in special pentru ca am cautat in lung si-n lat o reteta care sa se potriveasca pentru drojdia proaspata.

In plus, cred ca sunt unele lucruri  pe care nu strica sa le stiti, legate de intrebarea “merita sa iau un aparat de paine?“.

Sa incepem cu reteta.

Avem nevoie de.. manualul de instructiuni.
In prima faza, e bine sa respectam cantitatile si ingredientele din manualul de instructiuni, pana ne dam seama cum functioneaza toate cele.

Dupa instructiunile din manual, prima paine a iesit mica, da’ buna!
Asa ca m-am incumetat sa modific cantitatile dupa cum urmeaza, pentru a obtine o paine de 820 de grame:

Intr-adevar, nu e cea mai estetica paine din lume, dar e atata de buna incat veti deveni dependenti de ea. In plus, miroase a paine proaspata si are coaja crocanta, ca cea pe care o mancam pe vremuri direct de la brutarie, si e clar mult mai sanatoasa decat cea cumparata din magazinele de la colt sau supermarket, pline de chimicale care de care mai ciudate.

Promit sa revin cu detalii legate de intrebarea pe care si-o pun atat de multe persoane, “merita sa cumperi un aparat de paine?“.

Raspunsul este DA, MERITA, incerc sa va explic de ce in curand. Multe din miturile legate de costurile imense  ca sa iti faci painea in casa trebuie neaparat detronate!

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

2 comentarii: “Paine de casa la masina de facut paine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.