pizza cu ciuperci

Pizza de casa cu ciuperci

Dintre toate felurile de pizza incercate, pizza de casa cu ciuperci este o varianta de ne-ignorat!

Sunt adepta ideii “less is more”, deci cu cat mai putine ingrediente are o pizza, cu atat este mai buna (desi multi nu sunt de acord cu treaba asta).

Exista deja n-spe mii de variante de retete de pizza, dar una in plus nu strica niciodata. In special pentru ca e probata si mult prea buna pentru a nu fi “share-uita” 😀

Pizza de casa cu ciuperci
    Ingrediente pentru pizza:
  • un aluat de pizza (aici exista variante. Doua sunt prezentate mai jos)
  • 1 cana mica de sos de rosii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de oregano
  • branza mozzarella (sau cascaval)
  • ciuperci
    Cum se prepara:
    Variante de aluat de pizza:
  • personal, prefer sa fac aluatul de pizza in masina de paine. Asadar, din cantitatile de aluat de paine prezentat aici ies 2 tavi mari de pizza (tavi de cuptor). Se pun ingredientele in masina de paine, se alege programul “Dough”, pentru aluat, si se apasa “Start”. Cam intr-o ora si jumate e gata, amestecat, crescut, perfect pentru a prepara pizza acasa.
  • alternativ, reteta asta pentru aluat de pizza e cea pe care o foloseam mai demult (adica inainte sa ma abonez la aparatul de paine).
    In timp ce se prepara aluatul (sau in timp ce se odihneste), se prepara topping-ul de pizza:
  • se amesteca sosul de rosii cu uleiul de masline si oregano;
  • se taie mozarella felii sau se rade (daca folositi cascaval, e bine sa fie ras);
  • ciupercile se fierb, daca sunt ciuperci din punga, congelate, sau se taie felii, daca sunt proaspete.
    Asamblam pizza:
  • se intinde aluatul in tava
  • deasupra se ‘imprastie’ sosul de rosii, iar apoi branza si mai apoi, ciupercile
  • se da pizza la cuptorul pre-incalzit pana se coace bine blatul.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.retete-vegetariene.ro/pizza-de-casa-cu-ciuperci/

Pofta buna!

Distribuie daca ti-a placut!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *