Ingrediente (pt 4 pizza):

450 g. de faina
10 g.de drojdie
1 lingurita zahar
200 ml. de apa calduta
150 g. de cascaval
1 lingura paste de tomate
1 cutie (400 g.) de rosii in bulion
200 g. de ciuperci proaspete
100 g. de masline fara samburi
1 lingura de ulei de masline
1 lingura rasa de oregano
1 ceapa
sare si piper

Cum se procedeaza: pizza vegetarianaSe freaca drojdia cu zaharul, se adauga 3-4 linguri apa calduta si 2 linguri faina.
Dupa 10 minute se amesteca drojdia cu faina si apa ramase si se framanta bine aluatul, apoi se pune la dospit, acoperit, la loc cald.
Se imparte aluatul in 4 si se intinde in foi rotunde cu diametrul de circa 28-30 cm si grosimea de 2-3 mm.
Se amesteca pasta de tomate cu uleiul, zaharul, rosiile pasate si sucul acestora, oregano, sare si piper.
Se pun cate 3-4 linguri din acest sos pe fiecare blat de pizza si se intinde uniform.
Se presara cascavalul ras, se pune ceapa taiata in rondele si ciupercile taiate feliute.
Se pun maslinele taiate in rondele si se potriveste de sare si piper.
Se coace pizza in cuptorul incins, la foc mare, pana cand se rumaneste bine deasupra.

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.