Din seria “ce-am mai mancat in ultima vreme” ma gandeam ca n-ar fi o idea rea sa impartasesc o reteta simpla, da’ buna.

Mancarica picanta de dovlecei cu morcovi va fi gata in maxim 30 de minute si e destul de simplu de preparat.

Mancare picanta de dovlecei si morcovi
    Ingrediente
  • 3 dovlecei
  • 3-4 morcovi
  • o jumatate de ceapa
  • 2-3 linguri de ulei (daca aveti de masline, cu atat mai bine)
  • condimente (sare, piper, paprika iute)
  • o jumatate de pahar cu lapte si 2 lingurite de faina (pentru sosul de faina)
    Cum se prepara:
  • Ceapa se toaca marunt, dovleceii se rad iar morcovii se dau pe razatoarea mare.
  • Se pune apoi la calit ceapa in cele 2-3 linguri de ulei.
  • Se aduga apoi morcovii si dovleceii rasi si se adauga putina apa deasupra, doar atat cat sa acopere legumele, si se lasa sa dea 1-2 clocote.
  • Se adauga condimentele (sarea, piperul si paprika) si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, cam 15-20 de minute.
  • Intre timp, se poate prepara sosul alb, amestecand faina in jumatate de pahar cu lapte, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
  • Se adauga apoi sosul alb in mancare, se lasa sa mai dea un clocot.
  • Mancarea de dovlecei si morcovi merge foarte bine cu ou (ochiuri sau fierte) si cu smantana.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.retete-vegetariene.ro/mancare-picanta-dovlecei-morcovi/

Pofta buna!

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.