Ingrediente:

1 kg. de cartofi
800 g. de dovleac
200 g. de faina
1 ou
200 ml. de smantana
50 g. de unt
2-3 fire de patrunjel
1 catel de usturoi
70 g. de branza rasa
sare si piper

Cum se prepara:
galuste din dovleacSe taie dovleacul felii si se coace in cuptor 25-30 de minute, dupa care se
zdrobeste.
Cartofii intregi se fierb in apa, apoi se curata si se zdrobesc si ei.
Se amesteca cu cartofii jumatate din cantitatea de dovleac, faina, oul batut
si sare.
Se lasa amestecul sa stea jumatate de ora.
Se formeaza apoi galuste din aluatul obtinut.
Pentru sos, se prajeste in unt catelul de usturoi, apoi se scoate usturoiul
si se adauga dovleacul zdrobit (cel ramas).
Dupa 2-3 minute se adauga smantana, patrunjelul, sare si piper si se
amesteca bine.
Galustele se fierb in apa cu sare si se scot cand se ridica singure la
suprafata.
Se dau apoi prin sos si prin branza rasa si se servesc calde.

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.