Ingrediente:

1/2 capatana de conopida
2 linguri de unt sau margarina
2 linguri de faina
2 cani de lapte
1/4 cana de cascaval ras (parmezan)
1/4 cana branza rasa
1/4 kg. de paste fainoase fierte
pesmet, boia, sare, piper

Cum se procedeaza: conopida cu paste fainoase
Conopida se desface buchetele intr-un vas in care se fierbe in bain-marie, dupa care se pune intr-un vas de 2 litri.
In alta craticioara se topeste untul si se adauga faina. Se lasa la foc mic 3 minute, amestecand continuu (ca sa nu se arda).
Separat se incalzeste laptele si se toarna fierbinte peste sosul de faina amestecand constant pana incepe sosul sa fiarba.
Se adauga condimentele si parmezanul si se amesteca di nou pana se omogenizeaza. Se ia apoi vasul de pe foc si se adauga branza.
Se combina pastele fainoase cu conopida si se toarna sosul peste acest amestec. Se presara deasupra pesmet si boia si se pune in cuptorul incalzit timp de 30-40 de minute, pana se rumeneste.

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.