Ingrediente:

Aluat de clatite:

1 ou
1 lingura de zahar
1/2 lingura de sare
1 pahar de lapte
faina

Crema de branza:

500 g. de branza
1-2 galbenusuri
3/4 pahar de zahar
coaja de lamaie rasa
1 lingura de unt
stafide

Cum se procedeaza pentru aluat:clattie cu branza
Se amesteca oul cu zaharul, sarea si laptele.
Se adauga faina (treptat, nu toata deodata) si daca aluatul devine prea gros, se mai adauga lapte (sau apa minerala).
Aluatul trebuie sa fie cremos, ca o smantana mai groasa.

Cum se procedeaza pentru crema de branza:
Se amesteca toate ingredientele.

Se aseaza intr-o cratita unsa cu putin unt in straturi cate o clatita, si
branza deasupra sau clatitele umplute cu crema una langa alta.
Ultimul strat clatita se poate unge cu un ou batut si smantana.
Se da la cuptor 20-30 de minute si se serveste cald sau rece.

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Un comentariu la reteta “Clatite cu branza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.