Ingrediente:

12 cartofi
un varf de cutit boia de ardei iute
1 lingura boia de ardei dulce
4-5 catei de usturoi
1 lingura sare
un varf de cutit piper
50 ml ulei
cateav fire de rozmarin

Cum se procedeaza:
cartofi la cuptor cu usturoi si boiaSe spala bine cartofii si se curata, apoi se taie in sferturi.
Se scurg de apa si se sterg cu un servet de bucatarie.
Se pun cartofii intr-un castron si se toarna peste ei ulei, apoi se amesteca bine, astfel incat sa se unga bine si peste tot cu ulei.
Se amesteca boiaua dulce cu cea iute si cu piperul proaspat macinat.
Se presara acest amestec peste cartofi si se amesteca.
Se adauga usturoiul pisat impreuna cu sarea grunjoasa si stropit cu 2 linguri apa si se amesteca bine.
Se pun cartofii intr-o tava, se presara peste ei rozmarinul maruntit si se pune tava in cuptorul incins.
Se coc la foc potrivit pana ce se patrund si se rumenesc bine.

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Un comentariu la reteta “Cartofi cu boia si usturoi la cuptor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.