Mancarica de spanac este o reteta destul de banala, foarte usor de preparat. Cu toate acestea, exista n-spe mii de variante ale retetei.

Unii prefera mancarea de spanac cu bulion, unii adauga ceapa, altii adauga doar usturoi, unii o servesc cu o lingura de otet, etc. In orice caz, variantele sunt nenumarate.

Mai jos aveti varianta pe care o pregatesc deobicei. Simpla, rapida si fara prea multe batai de cap:

Mancare de spanac
    Ingrediente:
  • spanac (cam 750gr – 1kg., daca este proaspat)
  • 2-3 catei de usturoi
  • lapte (cam 1/2 de litru)
  • 1/2 de ceapa
  • 2-3 lingurite de faina
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
    Cum se prepara mancarea de spanac:
  • In primul rand, se fierbe spanacul. Daca este proaspat, se spala bine frunzele, in 2-3 ape, pentru a nu servi mancarea de spanac cu garnitura de noroi ? Se pun apoi frunzele la oparit vreo 2 minute, se scot din apa si se lasa la racit.
  • Intre timp se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul, sa fie pregatite, iar apoi se toaca spanacul cat de marunt posibil. Sau se da prin blender, cum preferati.
  • Intr-o cratita se caleste ceapa in uleiul de masline. Se adauga apoi spanacul deasupra si se caleste si acesta vreo 2-3 minute.
  • Se adauga apoi lapte cat sa acopere spanacul si se lasa la fiert cateva minute, amestecand din cand in cand.
  • Intre timp, daca doriti, pentru ingrosarea mancarii, se prepara un amestec din cateva linguri de lapte (sau cam 1/3 de pahar) si 1 lingurita de faina. Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase. Acest amestec se toarna in mancarica de spanac si se lasa sa mai dea 1-2 clocote.
  • Se adauga sare si piper dupa gust si se serveste cu smantana. Si oua ochiuri.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.retete-vegetariene.ro/mancare-de-spanac/

Pofta buna!

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.