Ingrediente:

50 g. unt
150 g. miere
150 g. curmale taiate bucatele
1 ou
75 g. zahar
300 g. faina
1 lingurita scortisoara macinata
1 lingurita sare
1/4 lingurita nuca macinata
100 g. migdale tocate
1 lingurita praf de copt
4 linguri de lapte
10 migdale injumatatite
8 cirese confiate

Cum se procedeaza: turta dulce cu migdale
Se topeste untul, se adauga mierea si se incalzeste amestecand.
Sa lasa apoi la racit.
Se amesteca ouale cu zaharul, sarea, scortisoara si nucsoara.
Se inglobeaza amestecul de unt si miere, curmalele si migdalele.
Se amesteca faina cu praful de copt si se cerne peste amestecul de miere cu ou.
Se adauga treptat si laptele si se amesteca pana iese un aluat.
Se introduce aluatul intr-o forma si se niveleaza sau se taie forme din el si se aseaza in tava.
Se decoreaza cu cirese si jumatati de migdale.
Se coace prajitura 50-60 de minute.
Se serveste cu frisca.

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.