Ingrediente:

Blat:
350 g. faina
200 g. zahar
250 g. unt
1 ou
coaja de lamaie

Umplutura:
200 g. zahar
1 galbenus
200 ml. frisca
4 linguri de miere
1 lingura de lapte
400 g. nuci tocate
zahar pudra

Cum se procedeaza:

tort de nucaPentru blat:
Se framanta un aluat din faina, unt, zahar, coaja de lamaie si ou.
Se infasoara in folie si se da la rece 30 de minute.

Pentru umplutura:
Se caramelizeaza zaharul la foc mic.
Se inglobeaza frisca si mierea si se lasa la fiert.
Se adauga nucile si se lasa la racit.
Se unge o forma de tort si se intinde o foaie rotunda din 1/3 din aluat.
Se imbraca forma, lasandu-se o margine ridicata.
Se aseaza inauntru umplutura.
Se acopera cu o foaie din 1/3 din aluat.
Restul de aluat se intinde si se taie fasii si se aseaza pe tort in forma de gratar.
Se bate galbenusul cu lapte si se unge tortul.
Se coace 60 de minute si se pudreaza apoi cu zahar sau pudra de cacao.

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.