Ingrediente:

Pentru Blat:

130 g. de unt
175 g. de faina
1/4 lingurita de sare

Pentru umplutura:

750 g. mere
sucul de la o lamaie
4-5 linguri de gem de mere
2 linguri de zahar pudra

Cum se procedeaza:
tarta de mereSe topeste untul si se lasa sa se raceasca.
Se framanta un aluat din unt, faina si 4-6 linguri de apa.
Aluatul se pune in folie si se lasa la racit 2-3 ore.
Se curata merele, se taie felii si se stropesc cu suc de lamaie.
Se incinge cuptorul.
Aluatul se aseaza intr-o forma de tarta unsa si se aseaza deasupra feliile de mere.
Se incalzeste gemul si se ung cu el fructele.
Se coace tarta in cuptor cca. 25-30 de minute.
Se pudreaza tarta cu zahar si se serveste calduta.

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.