O prajitura gustoasa, aratoasa si parca nu-i foarte greu de preparat precum pare:

Ingrediente:

pentru foi:

6 galbenusuri
150 g. zahar
5 lg. de ulei
3 lg. de cacao
200 g. de faina
1 plic praf de copt

pentru crema:
1 plic budinca de vanilie
350 ml. lapte
250 g. unt
5 linguri de zahar

pentru bezea:
6 albusuri
8 lg. de zahar
3 lg. de miere

pentru glazura:
6 lg. de zahar
3 lg. de apa
2 lg. de cacao
25 g. unt (sau margarina)

in plus:
100 g. alune prajite (fara sare)
1 compot de visine (sau visine proaspete)

Cum se prepara:

Pentru foi:
Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga treptat cacaoa, praful de copt si faina. Se framanta aluatul si se intinde in 2 foi care se coc pe spatele unei tavi, presarata in prealabil cu faina.

Pentru crema:
Se prepara budinca, apoi se lasa la racit.
Se adauga apoi untul moale si se freaca pana devine crema spumoasa.

Pentru bezea:
Se bat albusurile spuma pe baie de abur, impreuna cu zaharul si mierea, pana se topeste zaharul si bezeaua devine tare si lucioasa.

Cum se asambleaza:
Se aseaza un strat de crema peste o foaie de blat, apoi se acopera cu celalalt blat.
Se intinde apoi peste bezeaua calda inca si se niveleaza cu un cutit.
Peste bezea se aseaza visinele (fara samburi) iar deasupra se presara alunele tocate.

Pentru glazura:
Se fierb toate ingredientele pana se ingroasa.
Se toarna glazura peste prajitura, se niveleaza, apoi se da prajitura la frigider pana
a doua zi.

Va doresc tuturor celor care sarbatoriti maine Pastele, un Paste fericit alaturi de cei dragi!  

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.