Ati ramas cu cateva albusuri de ou in frigider si nu stiti ce sa faceti cu ele? Nu le aruncati! Puteti prepara o prajitura / chec, folosind ca ingredient principal albus de ou batut spuma. Si cacao. Si nuca.

Prajitura din albusuri, cu cacao
    Ingrediente:
  • 4-5 albusuri de ou (daca ouale sunt mici, sau 3-4 daca ouale sunt mari)
  • 150 gr. de zahar
  • 100 ml. de ulei
  • 150 ml. de apa
  • 150 gr. de faina
  • 2 linguri (abundente) de cacao
  • un pumn de nuca macinata
  • un plic de drojdie uscata (16 gr.)
    Cum se prepara prajitura:
  • Se amesteca (cu mixerul), intr-un castron incapator, apa cu zaharul si uleiul.
  • Se incorporeaza apoi (tot cu mixerul) in amestecul lichid obtinut, faina cu drojdia, nuca macinata si cacaoa.
  • Separat, se bat albusurile spuma tare, cu un praf de sare (sau, cu un strop de zeama de lamaie).
  • Se incorporeaza apoi, cu o lingura de lemn, spuma de albusuri in amestecul obtinut mai devreme, amestecand cu grija, de sus in jos (pentru a pastra, pe cat posibil, “pufosenia” albusurilor).
  • Se toarna apoi aluatul astfel obtinut intr-o tava de tort/chec, tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si se pune prajitura la cuptor, la copt, aprox. 30 de minute.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.retete-vegetariene.ro/prajitura-albus-de-ou-cacao/

Sugestie: Se poate servi prajitura / checul din albusuri alaturi de un pahar cu lapte.

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.