O reteta ce sigur aduce tuturor aminte de copilarie! Lapte de pasare. Noroc c-am gasit-o ascunsa printre celelalte retete mai vechi 😀
Varianta de mai jos este fara faina, dar se poate adauga daca doriti ca laptele de pasare sa fie ceva mai gros.
Imediat vin si explicatiile:
Ingredients
Ingrediente:
- 4 oua
 - 1 l. de lapte
 - 100 – 200 g. zahar tos
 - 1 plic mic de zahar vanilat
 - putina zeama de lamaie
 
Instructions
Cum se procedeaza:
- Se separa ouale (galbenusul de albus).
 - Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul vanilat si zeama de lamaie si se bat bine, bine pana spuma devine tare. Galbenusurile se bat bine cu zaharul:
 - Laptele se incalzeste intre timp la foc mic, sa nu cumva sa se arda sau sa dea pe afara daca incepe sa fiarba.
 - Se ia cate o lingura din spuma de albus si se aseaza in lapte. Se lasa 1-2 minute pe o parte si 1-2 minute pe cealalta parte, apoi se scot galustele intr-un recipient (un castron mare, direct in castronelele de desert, unde preferati). Aveti grija ca se umfla bine galustele in lapte, puneti cate 2-3 odata, nu mai multe.
 - Se adauga apoi in lapte galbenusurile amestecate cu zaharul tos (si cu faina, daca preferati, eu am preferat sa nu pun).
 - Se mai lasa pe foc pana da in clocot, apoi se varsa crema de lapte direct peste galustele de albus si se serveste rece, dar sigur stiati deja asta
 
