Ingrediente:

un pachet de foi de strudel
500 g. nuca macinata
250 g. unt
4 linguri de pesmet
100 g. zahar
o lingurita de scortisoara macinata
o lingurita de cuisoare macinate
5 linguri de miere
o lamaie
o lingurita de seminte de susan

Cum se procedeaza: reteta de baclava
Se intind foile pe marimea tavii.
Nuca macinata se amesteca cu pesmetul, scortisoara si cuisoarele macinate.
Prima foaie se aseaza in tava, se stropeste cu unt topit, se unge cu nuca macinata.
Se continua tot asa pana se termina foile.
Foaia de deasupra se presara cu seminte de susan.
Se pune la cuptor la foc mijlociu cca 50 de minute, pana devine aurie.
Dupa aceea se reduce focul la minim si se mai lasa cca 30 de minute.
Zaharul se amesteca cu 200 ml de apa, cu mierea si cu zeama de lamaie si se fierbe 10 minute.
Se ia de pe foc si se toarna fierbinte peste baclava.
Dupa ce s-a racit, se taie cubulete.

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.