ciorba de conopida

Ciorba de conopida

Ciorba de conopida este una din cele mai gustoase ciorbe preparate pe baza de legume! Atat de gustoasa, incat veti dori supliment 😀

 

Ciorba de conopida
    Ingrediente:
  • o conopida mica (sau o jumatate de conopida)
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1/2 de ceapa rosie
  • patrunjel
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • cateva linguri de smantana
  • 1 galbenus
  • 2-3 lingurite de faina
  • cateva linguri de ulei de masline
  • sare si piper
    Cum se prepara:
  • Inainte de toate, se curata legumele si se taie: conopida se desface buchetele, morcovii se taie rondele, ceapa si patrunjelul se toaca, iar cartofii se taie cubulete.
  • Intr-o oala (de cel putin 3-4 litri) se inabusa ceapa impreuna cu morcovii si cartofii pentru cateva minute. Pana se inmoaie putin.
  • Se adauga apoi cam 2-3 litrii de apa (atat cat doriti, in functie de cata ciorba doriti sa gatiti) si se adauga si conopida.
  • Se adauga apoi in ciorba sucul de lamaie, sare si piper dupa gust. Se lasa apoi sa mai fiarba ciorba de conopida la foc moderat, pana fierb legumele.
  • Intre timp, intr-un castronel, se amesteca smantana cu faina si galbenusul. Acest amestec serveste pentru a drege ciorbita, atunci cand au fiert toate legumele.
  • Asadar, cand legumele sunt fierte, se adauga amestecul cu smantana in ciorba, se amesteca bine si se stinge imediat focul. Se adauga acum si patrunjelul tocat.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.retete-vegetariene.ro/ciorba-de-conopida/

Pofta buna!

Distribuie daca ti-a placut!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *