Ingrediente:

pentru aluat: 

150 g. zahar
4 oua
1 plic zahar vanilat
4 lg. pesmet
2 lg. cacao

pentru crema:

3-4 linguri de sirop de zahar aromat cu esenta de rom
2 linguri miere
1 lg. de cacao
50 g. alune sau nuca macinata
3 galbenusuri
100 g. zahar
200 g. unt

pentru glazura:

100 g. ciocolata neagra
100 g. ciocolata alba
4 linguri de unt
2 linguri de zahar pudra
colorant alimentar (eventual)

Cum se prepara:

Aluatul:

Se separa galbenusurile si se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat.
Treptat se adauga pesmetul si albusurile spuma.
In jumatate de compozitie se adauga cacaoa, se intinde si se coace foaia de aluat pe spatele unei tavi unse si tapetate cu faina.
Se procedeaza la fel pentru foaia alba, fara cacao.
Se lasa foile la racit si se decupeaza apoi rondele cu un pahar.

Crema:

Resturile de aluat se faramiteaza, se stropesc cu siropul de zahar si se amesteca cu mierea.
Galbenusurile se freaca pe baie de abur cu zaharul pana se ingroasa crema.
Se lasa apoi crema la racit, dupa care se adauga untul frecat spuma, alunele (sau nuca), cacaoa si compozitia de aluat cu miere.
Pe fiecare rondela maro se aseaza un strat inalt de crema si se acopera cu o rondea alba.

Glazura:

Se topesc ciocolatile pe baie de abur, separat, impreuna cu cate o lingura de unt.
Se dau jumatate din prajiturele prin glazura alba, restul prin glazura neagra.
Untul ramas se freaca spuma cu zaharul pudra, se coloreaza cu colorantul alimentar (daca se doreste) si cu ajutorul spritului se decoreaza fiecare prajiturica.

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

4 comentarii: “Prajiturele glazurate

  1. Arata mai mult decat bine, sunt destul de incantat incat cred ca as manca bucuros 2-3 astfel de prajituri.

    Insa am o mica curiozitate, desi eu nu sunt tocmai un carnivor, ma numesc vegetarian doar daca consum legume?
    Eu nu m-as lipsa de alimentele ce contin lapte, deasta intreb, multumesc anticipat pentru raspuns.

  2. Buna Mihai,
    Eu as manca mai multe dar e riscant pentru silueta 😛

    Referitor la intrebarea ta, cred ca exista deja atatea regimuri alimentare incat mi se invarte capul numai cand ma gandesc 🙂
    Am incercat si eu regimul “fara carne” pe o perioada de cativa ani si mi-a placut. Mancam legume, fructe, branza, oua, miere, de toate in afara de carne sau derivate din carne (mancam patè vegetal si cremvursti vegetarieni, de exemplu).

    In principiu, regimul vegetarian exclude carnea si deivatele, dar se imparte in mai multe ramuri.
    Ovo-lacto-vegetarienii mananca oua si produse lactate.
    Cei care mananca oua, dar NU si produse lactate, se cheama ovo-vegetarieni.
    Cei care mananca produse lactate, dar NU oua, se numesc lacto-vegetarieni.
    Daca se consuma DOAR legume, fructe si seminte (nu lapte, nu miere, nu oua etc.), regimul se cheama vegan.

    Sper ca am reusit sa te lamuresc cat de cat. Dupa parerea mea, cred ca denumirile sunt pur stiintifice, in final ceea ce mananci este treaba ta personala. Eu una mi-am auzit foarte multe critici si am ajuns la concluzia ca ceea ce manac este alegerea mea si prea putina importanta o are numele regimului.

    Daca tu doresti sa consumi produse lactate, consuma linistit. Denumirea este irelevanta pana la urma, important este ca tu sa ai un regim adecvat si sa fi multumit cu alegerea facuta.

    Iti doresc o zi buna!!

    1. Wow, sunt mai mult decat impresionant, nu stiam ca sunt clasificati.
      Din cate am inteles lipsa de carne provoca probleme grave, probleme de memorie, forta fizica.

      Insa din cate stiu algele de mare stimuleaza activitatea neuronala, urzica, spanacul da forta…
      Deci se poate trai doar cu vegetale, oare?

  3. Eu am reusit sa traiesc fara carne cativa ani buni si n-am avut probleme, ba chiar am facut-o si in timpul facultatii, fara probleme de memorie 🙂
    De exemplu, lipsa de proteine (care sunt FOARTE importante) se poate compensa prin consumul de legume cum ar fi fasolea sau soia.

    Un regim vegetarian este daunator doar daca nu echilibrezi mesele de peste zi. Se poate trai fara carne, totul este sa vrei TU lucrul acesta si nu sa te iei dupa altii. Daca simti ca ti-e ok sa renunti la carne si mezeluri, poti incerca acest regim timp de o saptamana-doua si vezi cum merge. Daca simti ca nu e OK, nu te forta pentru ca, vorba ta, e posibil sa incepi sa ai probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.