trandafiri din mere in foietaj

Trandafiri din mere in foietaj

Doriti sa impresionati musafirii sau familia cu un desert pe cat de delicios, pe atat de aspectuos? Trandafirii din mere in foietaj pot fi o idee buna!

Sunt necesare putine ingrediente si doar unpic de indemanare pentru a prepara acest “desert finger food”.

Trandafiri din mere in foietaj
    Ingrediente:
  • 1 aluat de foietaj (dreptunghiular)
  • 2 mere
  • cateva lingurite de gem de fructe (eu am folosit gem de caise)
  • zahar tos
  • cateva lingurite de lapte
    Cum se prepara:
  • Merele se spala bine, se taie in sferturi pentru a putea inlatura cotorul cu samburi, si se taie apoi felii subtiri.
  • Se pune apoi o craticioara cu apa pe foc iar, cand incepe apa sa fiarba, se inabusa feliile de mere in apa fiarta timp de 1 minut (atat cat este necesar ca sa se inmoaie fara sa sa se "flescaiasca")
  • Se lasa apoi feliile de mar la racit.
  • Aluatul de foietaj se pregateste astfel: Se intinde bine pe masa de lucru si se taie fasii largi de 5-6 cm. fiecare. Fiecare fasie de aluat se va unge cu gemul de fructe iar deasupra gemului se vor aseza feliile de mar, intercalate.
  • Se indoaie apoi aluatul de foietaj ca sa cuprinda feliile de mere si se ruleaza apoi incet, pentru a forma trandafirul de mere in foietaj.
  • Se aseaza apoi trandafirii de mere fie intr-o tava pe hartie de copt, fie intr-o forma de briose, se presara cu zahar si se unge apoi foietajul cu putin lapte.
  • Se da apoi tava la copt pana se rumenesc merele si aluatul si se lasa la racit inainte de servire.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.retete-vegetariene.ro/trandafiri-mere-foietaj/

Distribuie daca ti-a placut!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *