supa crema de morcovi si portocale

Supa crema de morcovi

… cu portocale. Pare o reteta exotica, dar de fapt este o reteta la fel ca oricare alta. Este o supa crema, cu un gust dulce – acrisor, foarte gustoasa si usor de preparat.

Supa crema de morcovi, cu portocale
    Ingrediente:
  • 500 gr. de morcovi
  • 1 cartof
  • o ceapa mica
  • cam 1,5 L. supa de legume (e mai buna supa de legume facuta in casa, dar se poate folosi si apa sau supa preparata folosing un cub concentrat)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sucul stors de la 2 portocale
  • sare si piper
  • patrunjel
  • crutoane
  • (optional:) 200 ml. de smantana lichida (sau un pahar de lapte, daca nu aveti smantana)
    Cum se prepara:
  • Se curata legumele, se spala si se taie: morcovii si cartoful se taie bucati mici, iar ceapa se toaca;
  • Se prajesc putin legumele in uleiul de masline (cam 2-3 minute), se adauga apoi supa de legume, sare si piper (dupa gust) si se lasa totul sa fiarba aprox. 30 de minute (pana fierb legumele);
  • Cand au fiert legumele, se ia supa de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, si se scot legumele din ea, pastrand toata zeama.
  • Se dau legumele prin blender, adaugand supa putin cate putin (eu am adaugat-o pe toata, dar daca doriti o supa mai putin densa, adaugati atata supa cat considerati necesar);
  • Se adauga apoi sucul stors de portocale si (optional), smantana lichida (sau paharul de lapte);
  • Se serveste supa cu patrunjel tocat si crutoane.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.retete-vegetariene.ro/supa-crema-de-morcovi/

Pofta buna!

Distribuie daca ti-a placut!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *