Souffle de spanac cu oua si cascaval

Souffle de spanac cu oua si cascaval

soufflede spanac cu ou si cascaval

Spanac, piure de cartofi, oua si cascaval:

Souffle de spanac cu oua si cascaval
    Ingrediente:
  • 500 g. de spanac
  • 400 g. de cartofi
  • 1 pahar de lapte
  • cascaval (pentru ras deasupra, cam 100 g.)
  • o lingura de unt
  • oua (cate doriti, in functie de cat de mare este vasul termorezistent)
  • condimente: sare si piper dupa gust, eventual niste patrunjel
  • pesmet
    Cum se prepara:
  • Se spala bine spanacul si se pune la fiert, dupa care se strecoara si se toaca marunt.
  • Cartofii se curata de coaja, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu un varf de sare.
  • Cand cartofii au fiert, se zdrobesc si se amesteca cu laptele si untul, sare si piper.
  • Intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu putin unt si tapetat cu pesmet, se aseaza un strat de piure de spanac iar deasupra, un strat de piure de cartofi (sau invers).
  • Se fac apoi, cu o lingura, adancituri in piureul de cartofi si se aseaza ouale crude, nebatute (si, optional, patrunjelul).
  • Se presara sare si piper dupa gust si se rade branza deasupra.
  • Se da forma la cuptor aprox. 30 de minute.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.retete-vegetariene.ro/souffle-spanac-oua-cascaval/

Pofta buna!

Distribuie daca ti-a placut!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

 

4 Responses

  1. Alex says:

    La cate grade se introduce spanacul in cuptor?

    • aadryanaa says:

      Buna, Alex si bine ai venit pe retete-vegetariene 🙂

      Cuptorul (al meu este neventilat!), l-am setat la aprox. 180 de grade. In cazul in care cuptorul tau este ventilat, redu temperatura de coacere cu aprox. 20°.

      Timpul de coacere este indicativ, daca branza de deasupra se rumeneste mai repede de 30 de minute, poti opri linistit cuptorul, inseamna ca este gata 🙂 (si daca ouale sunt “facute”, bineinteles).

  2. Alex says:

    Multumesc frumos! : D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *