Sfaturi si curiozitati

Sfaturi si curiozitati din bucatarie

articole si curiozitati

Citeste ultimele articole de pe blog! Sfaturi si curiozitati din lumea bucatariei.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri, contactati-ne cu incredere! Veti primi un raspuns la nedumerirea dvs. in cel mai scurt timp posibil!

Doresti sa primesti pe email cele mai proaspete retete?

 Aboneaza-te la newsletter!

Vei primi pe e-mail ultimele noutati si vei avea acces imediat la ultimele retete!

Diferente intre regimul vegetarian si cel vegan

Ce inseamna sa fi vegetarian? Dar sa fi vegan? Care sunt diferentele intre cele doua stiluri alimentare? Regimul vegetarian si cel vegan reprezinta doua stiluri de alimentatie diferite. Multe persoane le confunda insa usor, datorita multor similaritati. In general, exista cateva motive bine intemeiate pentru care multe persoane adopta stilul de viata vegetarian sau vegan. Printre acestea […]

Posted in sfaturi si curiozitati | Tagged , , | Leave a comment

Cum se decojesc rosiile

Decojirea rosiilor este un proces simplu, care necesita doar cateva minute. Rosiile sunt un aliment foarte sanatos, sunt consumate mai peste tot in lume si reprezinta fie ingredientul principal, fie unul secundar pentru numeroase retete culinare. Acestea fiind spuse, uneori decojirea rosiilor este necesara pentru prepararea unor retete. Atunci cand rosiile trebuie calite impreuna cu […]

Posted in sfaturi si curiozitati | Leave a comment

Legume si fructe de sezon: octombrie

Daca tot a inceput luna octombrie de curand, m-am gandit ca poate n-ar fi o idee rea sa avemo lista de fructe si legume de sezon. E adevarat ca in ultimii ani am mancat, spre exemplu, capsuni in decembrie, dar stim cu totii conditiile “naturale” in care sunt crescute unele fructe si legume.

Posted in sfaturi si curiozitati | Leave a comment

Maioneza

Maioneza este un produs culinar, de culoare alb-galbui, obtinut in principal din ulei si galbenus de ou. In general se foloseste ca si garnitura la tot felul de salate, ca si sos in sandvichuri sau ca si garnitura la mancaruri.

Posted in sfaturi si curiozitati | 2 Comments

Mierea

Mierea este un produs apicol, “fabricat” de albinele care transforma nectarul si polenul in ceea ce noi savuram cateodata dimineata pe paine. Mierea a aparut prin antichitate. Inca de atunci se folosea atat in scopuri “legate de stomac” cat si in scopuri medicinale. Cele doua scopuri se si imbina foarte bine: mierea este recomandata celor […]

Posted in sfaturi si curiozitati | Leave a comment

 

Vezi toate articolele!