Sfaturi si curiozitati

Sfaturi si curiozitati din bucatarie

articole si curiozitati

Citeste ultimele articole de pe blog! Sfaturi si curiozitati din lumea bucatariei.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri, contactati-ne cu incredere! Veti primi un raspuns la nedumerirea dvs. in cel mai scurt timp posibil!

Doresti sa primesti pe email cele mai proaspete retete?

 Aboneaza-te la newsletter!

Vei primi pe e-mail ultimele noutati si vei avea acces imediat la ultimele retete!

Diferente intre regimul vegetarian si cel vegan

Ce inseamna sa fi vegetarian? Dar sa fi vegan? Care sunt diferentele intre cele doua stiluri alimentare? Regimul vegetarian si cel vegan reprezinta doua stiluri de alimentatie diferite. Multe persoane le confunda insa usor, datorita multor similaritati. In general, exista cateva motive bine intemeiate pentru care multe persoane adopta stilul de viata vegetarian sau vegan. Printre acestea…
Read more

Posted in sfaturi si curiozitati | Tagged , , | Leave a comment

Cum se decojesc rosiile

Decojirea rosiilor este un proces simplu, care necesita doar cateva minute. Rosiile sunt un aliment foarte sanatos, sunt consumate mai peste tot in lume si reprezinta fie ingredientul principal, fie unul secundar pentru numeroase retete culinare. Acestea fiind spuse, uneori decojirea rosiilor este necesara pentru prepararea unor retete. Atunci cand rosiile trebuie calite impreuna cu…
Read more

Posted in sfaturi si curiozitati | Leave a comment

Legume si fructe de sezon: octombrie

Daca tot a inceput luna octombrie de curand, m-am gandit ca poate n-ar fi o idee rea sa avemo lista de fructe si legume de sezon. E adevarat ca in ultimii ani am mancat, spre exemplu, capsuni in decembrie, dar stim cu totii conditiile “naturale” in care sunt crescute unele fructe si legume.

Posted in sfaturi si curiozitati | Leave a comment

Maioneza

Maioneza este un produs culinar, de culoare alb-galbui, obtinut in principal din ulei si galbenus de ou. In general se foloseste ca si garnitura la tot felul de salate, ca si sos in sandvichuri sau ca si garnitura la mancaruri.

Posted in sfaturi si curiozitati | 2 Comments

Mierea

Mierea este un produs apicol, “fabricat” de albinele care transforma nectarul si polenul in ceea ce noi savuram cateodata dimineata pe paine. Mierea a aparut prin antichitate. Inca de atunci se folosea atat in scopuri “legate de stomac” cat si in scopuri medicinale. Cele doua scopuri se si imbina foarte bine: mierea este recomandata celor…
Read more

Posted in sfaturi si curiozitati | Leave a comment

Fructul de avocado

Avocado este un copac originar din Mexic si America centrala. Fructul a fost adus in Europa in secolul XIX. Numele de avocado vine din limba spaniola – aguacate – insemnand “testicul”(datorita formei sale). Arborele de avocado se mai numeste si “arborele cu testicule” 🙂 . 

Posted in sfaturi si curiozitati | Leave a comment

Sfaturi practice in bucatarie

Prajiturile marunte se pastreaza foarte bine mai mult timp intr-o cutie la congelator. Tortul ramas se poate pastra in congelator intr-o cutie inchisa ermetic, ca sa nu prinda mirosul altor alimente. Sampania ramasa se poate consuma si dupa cateva zile daca adaugati in ea putin vin alb sau rosu.

Posted in sfaturi si curiozitati | 1 Comment

Bain marie

Termenul bain-marie se refera la actiunea de a incalzi continutul unui vas prin intermediul unui alt vas, mai mare. Se umple un vas (de exemplu – o oala) cu apa, iar deasupra se aseaza un vas mai mic,  ce contine ceea ce trebuie incalzit. Baia de abur incalzeste vasul mai mic prin intermediul aburilor. In mod normal,…
Read more

Posted in sfaturi si curiozitati | 1 Comment

Valoarea calorica a alimentelor

Numarul de calorii al alimentelor la 100 de grame: un ou 75 varza acra 24 varza rosie 33 lapte de vaca 65 chefir 66 frisca 122 andive 19

Posted in sfaturi si curiozitati | Leave a comment

Despre cafea

Povestea cafelei incepe acum 2400 de ani in Etiopia. Aici s-a descoperit planta de cafea iar in Yemen s-a preparat pentru prima data cafeua, ca bautura. De aici, cafeaua s-a raspandit in restul lumii; intai in Imperiul Otoman, apoi in restul continentelor. Italia poate fi considerata tara care a introdus cafeaua in Europa. Comerciantii venetieni…
Read more

Posted in sfaturi si curiozitati | Leave a comment

 

Vezi toate articolele!