scoici umplute cu ciuperci la cuptor

Scoici (paste) cu ciuperci la cuptor

In general, retetele cu paste sunt foarte usor de preparat. Pastele se fierb, se pregateste un sos care sa le acompanieze in farfurie si se servesc!

Scoicile la cuptor umplute cu sos de ciuperci se pregatesc aproximativ la fel. Cu exceptia faptului ca reteta cere timp, acesta este un fel de mancare foarte usor de preparat.

Scoici (paste) cu ciuperci la cuptor
    Ingrediente:
  • 300 gr. de scoici (paste fainoase)
  • 500 gr. de ciuperci
  • 1 dovlecel
  • patrunjel tocat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 gr. de telemea (sau branza sarata)
  • sare si piper
    pentru sosul bechamel:
  • 50 gr. de unt
  • 50 gr. de faina
  • 500 ml. de lapte
  • sare si piper dupa gust
    Cum se prepara:
  • Se pregatesc legumele pentru sos:
  • Intr-o tigaie, se incing cateva linguri de ulei in care se calesc cateii de usturoi taiati in jumatate (se vor scoate ulterior din tigaie), iar apoi se adauga ciupercile.
  • Ciupercile se calesc cateva minute, iar apoi se adauga patrunjelul in tigaie si se amesteca bine.
  • Usturoiul se "pescuieste" din tigaie fie acum, fie inainte de calirea ciuperilor, iar ciupercile se lasa deoparte.
  • In aceeasi tigaie, se mai adauga 1-2 linguri de ulei, in care se va cali dovlecelul taiat cubulete mici. Cand cubuletele de dovlecel incep sa se rumeneasca, se potriveste de sare si piper.
  • Se fierb acum pastele, intr-o oala incapatoare umpluta cu apa, putina sare si 1 lingura de ulei (ca sa nu se lipeasca pastele fainoase intre ele). Se scurg apoi scoicile cu mare grija, pentru a nu se rupe!
  • In timp ce legumele si pastele se racesc, se pregateste sosul bechamel.
  • Sosul alb de faina se imparte apoi in 2.
  • Jumatate din cantitatea de sos bechamel se amesteca cu dovlecelul, branza rasa si 3 sfert din ciupercile calite, si se da prin blender.
  • Ciupercile ramase se amesteca apoi cu sosul bechamel ramas, lasand intregi bucatile de ciuperci.
  • Se umplu acum scoicile: fiecare scoica se va umple cu 2-3 lingurite de umplutura (cea data prin blender).
  • Se aseaza scoicile una langa cealalta intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Deasupra pastelor se va adauga sosul bechamel cu ciupercile intregi iar deasupra se rade branza sarata sau cascaval.
  • Se da apoi tava la cuptor, la 180 de grade, timp de aprox. 15-20 de minute (pana se rumenesc bine deasupra).
  • Se servesc calde, dar sunt foarte gustoase si reci!
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.retete-vegetariene.ro/scoici-paste-ciuperci-cuptor/

Distribuie daca ti-a placut!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

2 Comments

  • Danescu Alexandru

    Buna ziua
    Foarte buna reteta,dar am o intrebare: de unde ati luat scoici atat de mari?am gasit numai din cele mici si m-am chinuit groaznic pana am reusit sa umplu o tava.

    • Buna si bine ati venit pe site!

      Ma bucur mult ca vi-a placut reteta!

      Imi pare rau insa s-aud ca v-ati chinuit cu paste de marime mica! Eventual, incercati la magaziele Lidl, cand mai fac “Saptamana Italiana”, poate aduc si astfel de paste. Sau la Metro s-ar putea sa aveti noroc.

      Daca nu gasiti, nu a faceti probleme, reteta iese la fel si folosind paste in forma de tub (faimoasele cannelloni, care se gasesc foarte usor, la Carrefour sunt sigura ca au).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *