savarian cu fructe

Savarina cu struguri

Ingrediente:

pentru aluat:
500 g. faina
40 g. drojdie
60 g. zahar
250 ml. lapte
5 oua
150 g. unt (la temperatura camerei)

pentru garnitura:
100 g. zahar
100 g. gem de caise
500 g. fructe (capsuni, struguri, kiwi etc.)
100 ml rom sau orice lichior dulce
zahar pudra
frisca batuta

Cum se prepara:savarian cu fructe
Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia.
Se ia apoi de pe foc si se amesteca cu 4 linguri de faina, cu mixerul.
Se adauga 1/2 de lingurita de zahar si se lasa sa creasca jumatate de ora.
Restul de faina se amesteca cu zaharul ramas si cu un varf de sare.
Se adauga ouale si untul si se amesteca cu amestecul lasat la crescut pana se obtine un aluat omogen, care se lasa din nou sa stea 2 ore.
Se pune apoi in cuptor aluatul, intr-o forma de savarina unsa cu unt, timp de 40 de minute.
Garnitura:
Se amesteca zaharul cu 200 de ml. de apa, pe foc.
Dupa ce s-a topit, se ia de pe foc si se amesteca cu lichiorul iar apoi se varsa siropul peste savarina calda.
Gemul de caise se incalzeste cu 3 linguri de apa, apoi se intinde peste prajitura.
Se umple savarina cu bucati de fructe si frisca in mijloc si se pudreaza cu zahar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top