Retete vegetariene

Cartea ta online de bucate!

retete ovo-lacto-vegetariene

Rasfoieste printre numeroasele retete ovo-lacto-vegetariene.

Printre retete vei gasi garantat idei noi pentru a pregati un aperitiv apetisant, supe si ciorbe gustoase, mancaruri vegetariene delicioase si multe altele!

Retetele sunt accesibile tuturor, sunt rapide si explicate pas cu pas. Daca aveti intrebari sau nelamuriri, contactati-ne cu incredere! Veti primi un raspuns la nedumerirea dvs. in cel mai scurt timp posibil!

Doresti sa primesti pe email cele mai proaspete retete?

 Aboneaza-te la newsletter!

Vei primi pe e-mail ultimele noutati si vei avea acces imediat la ultimele retete!

 

Supa crema de sfecla rosie

Sfecla rosie este o leguma foarte sanatoasa, doar ca traditionala salata de sfecla devine uneori plictisitoare. Asa ca ce poti gati cand ai prea multa sfecla rosie in frigider? Supa crema de sfecla! Print Supa crema de sfecla rosie Ingrediente: 2-3 bucati mici de sfecla rotunda (cam 300 – 400 de grame) 2-3 cartofi 1…
Read more

Posted in supe si ciorbe | Tagged , | Leave a comment

Mancare de varza dulce fiarta si calita

Varza dulce, fiarta si apoi calita. Un alt fel de mancare sanatos pe care ar trebui sa-l gatesc mai des. Mancarea de varza este satioasa, gustoasa si se poate prepara in mai multe feluri. Iata cum o prepar deobicei: Print Mancare de varza dulce Ingrediente: o capatana de varza (sau jumatate, daca este prea mare)…
Read more

Posted in mancaruri ovo-lacto-vegetariene | Leave a comment

Ratatouille (mancare de legume la cuptor)

Ratatouille este un fel de mancare originar din Franta, mai exact din regiunea Proventa, din sud-estul tarii. De fapt, se poate ‘scobi’ si mai adanc de atat, aceasta mancarica de legume isi are originile chiar in orasul Nisa. Dar destul cu lectia de istorie, ce este de fapt ratatouille? Este o delicioasa tocanita de legume, un fel de ghiveci…
Read more

Posted in mancaruri ovo-lacto-vegetariene | Leave a comment

Scoici (paste) cu ciuperci la cuptor

In general, retetele cu paste sunt foarte usor de preparat. Pastele se fierb, se pregateste un sos care sa le acompanieze in farfurie si se servesc! Scoicile la cuptor umplute cu sos de ciuperci se pregatesc aproximativ la fel. Cu exceptia faptului ca reteta cere timp, acesta este un fel de mancare foarte usor de…
Read more

Posted in mancaruri ovo-lacto-vegetariene | Tagged , , | Leave a comment

Lasagna vegetariana cu sos pesto si ciuperci

Iata o reteta perfecta pentru orice perioada a anului, potrivita chiar pentru masa de Craciun: lasagna vegetariana cu sos pesto si legume. Rapida si usor de preparat, lasagna cu pesto va incanta, fara indoiala, papilele gustative ale musafirilor! Print Lasagna vegetariana cu sos pesto si ciuperci Ingrediente: 1 pachet de foi de lasagna sos bechamel…
Read more

Posted in mancaruri ovo-lacto-vegetariene | Tagged , , | Leave a comment

Guacamole cu usturoi

Guacamole, faimoasa pasta de avocado care nu are nevoie de prea multa introducere. Se prepara in doar cateva minute si e perfecta pentru a prepara niste tartine / bruschete aperitiv! Print Guacamole cu usturoi Ingrediente: 1 avocado 1 iaurt mic, simplu 2-3 catei de usturoi zeama de la jumatate de lamaie cateva linguri de ulei…
Read more

Posted in sosuri | Tagged , , | Leave a comment

Placinta cu omleta la cuptor

Ati preparat vreodata omleta la cuptor? E delicioasa! Si desigur, mult mai sanatoasa decat prajita in ulei. Combinatia de foietaj cu omleta este, in schimb, mult mai interesanta decat niste simple oua batute. Tarta cu omleta la cuptor se prepara imediat si poate fi servita cu succes la cina. Sau a doua zi dimineata, la…
Read more

Posted in mancaruri ovo-lacto-vegetariene | Leave a comment

Bradut din foietaj

Ce poti face cu 2 aluaturi de foietaj? Un delicios bradut din foietaj, umplut cu crema de branza! Invitatii la cina festiva sigur vor fi impresionati. Se face foarte usor si foarte repede, este un aperitiv gustos si, desigur, de mare efect pentru masa de Craciun. Print Bradut din foietaj Ingrediente 2 aluaturi de foietaj (sau…
Read more

Posted in aperitive | Tagged , , | Leave a comment

Vinete panè

Vinetele panè sunt o alternativa interesanta pentru a servi vinetele la masa. Cu putine ingrediente, se pot prepara niste panè-uri delicioase! Print Vinete panè Ingrediente: 1 vanata felii de cascaval 1-2 oua pesmet sare si piper dupa gust Cum se prepara: Vanata se taie felii si se sareaza. Se lasa apoi sa stea cam 15-20…
Read more

Posted in mancaruri ovo-lacto-vegetariene | Tagged , | Leave a comment

Reteta de sos Bechamel (sos alb, de faina)

Sosul Bechamel – binecunoscutul sos alb, de faina – este un sos clasic al bucatariei franceze si italiene, fara de care prepararea corecta a unor retete clasice nu ar fi posibila. Sosul alb se prepara usor si reprezinta un sos de baza folosit ca atare in numeroase retete (lasagna, paste la cuptor) sau ca baza…
Read more

Posted in sosuri | Tagged , | Leave a comment

Sufleu de orez si ciuperci la cuptor

Reteta de sufleu de orez si ciuperci la cuptor este o alternativa gustoasa a pilafului. Se prepara usor iar, cu putina indemanare, poate fi chiar de efect in cazul in care aveti musafiri la masa. Print Sufleu de orez si ciuperci la cuptor Ingrediente: 500 g. de ciuperci Champignon 400 g. de orez 1/2 de ceapa…
Read more

Posted in retete ovo-lacto-vegetariene | Tagged , | Leave a comment

Oua umplute

Sarbatoarea Craciunului a trecut, dar Anul Nou se apropie cu pasi repezi! Va prezint mai jos una din retetele mele preferate de sarbatori, oua umplute garnisite cu sos de maioneza: Print Oua umplute Ingrediente: 7 oua o lingura de mustar cateva fire de patrunjel tocat cativa castraveti murati maioneza si smantana (cateva linguri, dupa gust)…
Read more

Posted in aperitive | Tagged , , | Leave a comment

 

Vezi toate retetele!