reteta de tort tiramisu

Reteta de tort tiramisu

Un desert clasic italian si extrem de indragit, pe demonstrate! Cea mai cautata reteta din mediul online in Italia, in anul 2016 (link original in limba Italiana) este chiar reteta de tort tiramisu.

Aceasta prajitura clasica se prepara repede, iar reteta se poate adapta usor atat pentru persoanele care nu tolereaza alcoolul, cat si pentru cele ce nu tolereaza cafeaua.

Prepararea retetei de tiramisu este simpla. Se face crema de mascarpone, se alterneaza cu aceasta straturile de piscoturi si se decoreaza inainte de servire. Iata si detaliile mai jos:

Reteta de tort tiramisu
    Ingrediente:
  • piscoturi (atatia cat sunt necesari, cam 400 de grame sau 40-50 de bucati de marime medie)
  • 500 gr. branza mascarpone
  • 2 oua mari
  • 100 gr. de zahar
  • (optional): 50 ml. lichior (Amaretto. E bun si niste Brandy daca aveti prin casa)
  • 1 cana mare de tot de cafea (sau cacao, pentru cine nu bea cafea)
  • praf de cacao, pentru decor
    Cum se prepara:
  • Intai, se prepara crema de tiramisu:
  • Se separa albusurile de galbenusuri.
  • Albusurile se bat spuma cu un varf de sare.
  • Galbenusurile se bat cu zaharul pana se obtine o spuma compacta (de fapt, pana se topeste cat de cat zaharul). Apoi, se adauga branza mascarpone, amestecand bine cu mixerul pana se omogenizeaza crema.
  • Acum, cu o lingura de lemn (lasam mixerul la o parte), se amesteca usor crema de mascarpone cu spuma de albusuri. Se amesteca usor, de jos in sus, pana se omogenizeaza bine crema de tiramisu.
  • Se adauga si lichiorul la crema, bineinteles daca servesc doar adultii.
  • Se asambleaza tortul tiramisu:
  • Se asambleaza acum prajitura tiramisu, pornind de la prepararea cafelei. Cu zahar dupa gust.
  • Fiecare piscot se insiropeaza bine in cafeaua racita (sau in cacaoa racita) si se aseaza in tava de prajitura sau de tort. Aveti grija ca piscoturile sa fie insiropate usor, nu le lasati sa absoarba lichidul ca un burete.
  • O tava de prajitura dreptunghiulara se tapeteaza mult mai usor cu piscoturi, dar daca doriti sa preparati un tort rotund, se pot aseza piscoturile in forma radiala.
  • Peste primul strat de piscoturi, asezati un strat de crema.
  • Apoi inca un strat de piscoturi insiropate.
  • Deasupra, din nou crema.
  • Peste ultimul strat de crema, presarati cacao din abundenta, pentru decor.
  • Se lasa tortul tiramisu la frigider cel putin 4-6 ore inainte de servire.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.retete-vegetariene.ro/reteta-tort-tiramisu/

Distribuie daca ti-a placut!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *