reteta de prajitura noire

Prajitura Noire

Prajitura Noire doream sa incerc sa o fac mai demult, dar am tot amanat momentul. Rau am facut… daca stiam ce buna e, o faceam de 10 ori pana acuma!

Prajitura se face repede si este foarte buna! Este o prajitura fara coacere, cu baza de biscuiti si crema de ciocolata.

Prajitura Noire
    Ingrediente:
    pentru blat:
  • 150 gr. de biscuiti (eu am folosit biscuiti integrali)
  • 80 gr. de unt
  • o lingura cu varf de cacao
    pentru crema:
  • 250 gr ciocolata neagra (adica 2 table si jumatate)
  • 50 gr. de unt
  • 200 ml. de frisca lichida
  • 10 gr. de gelatina (adica 2 foite)
    pentru glazura:
  • 50 gr. de ciocolata neagra (adica jumatate de tabla de ciocolata)
  • 50 gr. de unt
  • 4-5 linguri de lapte
    Cum se prepara:
    Intai se prepara blatul:
  • Biscuitii se maruntesc (eu i-am macinat in robotul de bucatarie) si se amesteca cu cacaoa si untul topit.
  • Se aseaza apoi amestecul obtinut intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara si se apasa bine cu mana pana uniformizam baza prajiturii noire.
  • Se da blatul la frigider pana preparam crema.
    Se prepara apoi crema:
  • Gelatina se lasa la inmuiat in apa rece.
  • Intre timp se topesc impreuna, la foc mic, ciocolata cu untul si frisca lichida.
  • Se lasa apoi la racit si se amesteca apoi bine de tot cu gelatina.
  • Se toarna crema astfel obtinuta peste baza de biscuiti si se da totul la frigider, din nou, pana se intareste crema (cam 2-3 ore).
    Se prepara apoi glazura, daca crema s-a intarit si se poate rasturna prajitura fara probleme.
  • Pentru a prepara glazura, topim pe foc mic ciocolata cu untul si laptele, lasam sa se raceasca 2-3 minute si turnam apoi glazura de ciocolata peste prajitura.
    Se decoreaza prajitura Noire cu bucati de fructe sau ciocolata alba rasa deasupra sau orice aveti la indemana.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.retete-vegetariene.ro/prajitura-noire/

 

Distribuie daca ti-a placut!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *