reteta dobos

Prajitura diplomat

Special pentru Ramo, care zice ca nu are retete destule. Prajitura asta o fac de ceva vreme si de fiecare data iese buna buna! Rar apuca a doua zi (si suntem doar 2 persoane in casa). Nu stiu cate calorii are dar banui ca la o prajitura atat de buna nu te mai uiti, te bucuri de o felie (doua, trei….) si tii regim saptaman urmatoare daca e nevoie: prajitura diplomat sa fie! 

Ingrediente:

  • un pachet de piscoturi
  • 6-7 folii de gelatina (eu folosesc foi dar sunt OK si alte tipuri de gelatina)
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 compot de ananas
  • 1 compot de fructe
  • 500 ml frisca

Cum se prepara:

reteta diplomat1. Se bat ouale cu zaharul pana se topeste, apoi se amesteca cu laptele si se pune totul la fiert pe baie de abur pana compozitia incepe sa se ingroase. Se ia apoi craticioara de pe foc si se lasa la racit.

2. Dupa ce s-a racit putin (nu trebuie sa fie rece de tot, destul sa nu fie fierbinte) se amesteca in  compozitie gelatina inmuiata in prealabil in apa (se lasa foile de gelatina in apa rece cel putin 10 minute inainte).

3. Dupa ce s-a racit crema (de tot), se amesteca impreuna cu frisca, lasand deoparte cateva linguri de frisca pentru decorat prajitura la urma.

4. Se tapeteaza un vas cu folie de aluminiu (sau de plastic, transparenta). Piscoturile se insiropeaza cu sucul din compot si se aseaza pe marginea vasului (ca niste “pereti”). Pe fund se aseaza felii ananas iar deasupra se alterneaza straturi de crema cu restul de fructe. Ultimul strat va fi de piscoturi insiropate. Vasul nu trebuie sa fie prea lat, o craticioara mica sau un castron de marime medie este ideal.

5. Se lasa diplomatul la frigider cel putin cateva ore inainte de a-l rasturna pentru ca gelatina sa se intareasca. Se decoreaza cu frisca si fructe si se mananca cu pofta !!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top