prajitura fara faina de ciocolata si portocale

Prajitura de ciocolata cu portocala, fara faina

Daca aveti prea mule portocale prin casa sau ciocolata ‘in plus’, incercati aceasta prajitura de ciocolata cu portocala, fara faina!

Este delicioasa si usor de preparat.

Prajitura de ciocolata cu portocala, fara faina
    Ingrediente:
  • 200 gr / 2 table de ciocolata (eu am folosit ciocolata neagra si cateva patratele de ciocolata alba)
  • 80 gr. de unt
  • 6 oua
  • 100 gr. de zahar
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • pentru sos:
  • 150 gr. de smantana sau iaurt
  • zeama stoarsa de la 1 portocala
  • 4-5 lingurite de zahar pudra
    Cum se prepara:
  • Intai, se stoarce portocala. Mai apoi, se rade coaja pe razatoarea mica.
  • Ciocolata cu untul se topesc impreuna la foc foarte micsau pe baie de abur.
  • Se adauga apoi in ciocolata topita coaja rasa de portocala si 6 galbenusuri, si se amesteca bine.
  • Albusurile se bat spuma tare, cu un varf de sare. Cand s-a format spuma de albusuri, se adauga si zaharul, putin cate putin, si se bate spuma incontinuu pana devine tare.
  • Se amesteca apoi, cu mare grija, spuma de albuse in crema de ciocolata.
  • Aluatul de prajitura se toarna in tava de copt si se da la cuptor, la 140°C, timp de 45-50 de minute (pana se coace si trece de proba scobitorii).
  • Se prepara sosul
  • Iaurtul se amesteca bine cu zeama de portocala si cu zaharul pudra.
  • Se serveste sosul de iaurt impreuna cu prajitura.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.retete-vegetariene.ro/prajitura-de-ciocolata-cu-portocala-fara-faina/

Distribuie daca ti-a placut!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *