prajitura cu cacao si branza dulce

Prajitura cu cacao si branza dulce

Prajitura cu cacao si branza dulce este un desert delicios, format din 2 straturi: o baza de cacao, dulce si aromata, iar deasupra un strat generos de branza dulce.

Combinatia este perfecta!

Pentru a obtine o prajitura mai inalta, recomand folosirea unei tavi de prajitura cu diametrul mic (19-20 cm diametru). Eu am folosit o forma de tort cu diametrul de 25 cm, rezultatul fiind o prajitura delicioasa, dar mai joasa.

Prajitura cu cacao si branza dulce
    Ingrediente:
    Stratul de ciocolata:
  • 130 gr. de faina
  • 180 gr. de unt
  • 3 linguri de cacao amara
  • 200 gr. de zahar
  • 2 oua
    Stratul de branza
  • 300 gr. de branza dulce (sau crema de branza)
  • 100 gr. de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 2 oua
  • zahar pudra pentru decor
    Cum se prepara:
    Stratul de cacao
  • Se amesteca bine, cu mixerul, untul (la temperatura camerei) impreuna cu zaharul, cacaoa, ouale si faina.
  • Tava de prajitura se unge cu unt si se tapeteaza cu faina si se intinde cu grija primul strat de aluat.
    Stratul de branza
  • Branza se amesteca bine cu zaharul, faina si ouale si se toarna apoi peste stratul de cacao, in tava.
  • Se niveleaza bine stratul de branza si se 'imbina' usor cele 2 straturi, ametecand lejer cu o furculita. Se da apoi tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade, cam 30 de minute (sau pana se rumeneste bine stratul de branza de deasupra).
  • Se decoreaza apoi prajitura cu zahar pudra si se serveste.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.retete-vegetariene.ro/prajitura-cacao-branza/

Distribuie daca ti-a placut!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *