macaroane cu legume la cuptor

Macaroane cu legume la cuptor

Daca aveti niste legume ramase prin frigider sau congelator si nu stiti ce sa gatiti cu ele, incercati macaroanele cu legume la cuptor!

Un fel de mancare delicios si numai bun pentru a evita risipa in bucatarie.

Macaroane cu legume la cuptor
    Ingrediente:
  • macaroane (eu pun deobicei 2 pumni/persoana)
  • legume: eu am folosit 1 ceapa mica, 1/2 de ardei, 1 conserva de ciuperci si cateva buchetele de broccoli
  • 1 pahar mic de sos de rosii
  • branza rasa
  • pesmet
  • sare si piper
    Cum se prepara:
  • Macaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu un varf de sare si o lingurita de ulei (necesara pentru a evita lipirea macaroanelor intre ele sau de oala).
  • Intre timp, intr-o cratita incapatoare, se pun la calit in putin ulei ceapa tocata marunt, ciupercile scurse bine de apa, ardeiul taiat fasii si buchetelele de broccoli taiate bucatele.
  • Se lasa legumele la calit, amestecand des sa nu se prinda, timp de cateva minute (pana incep sa se rumeneasca). Se adauga apoi peste ele sosul de rosii si se potriveste de sare si piper.
  • Macaroanele sigur au fiert pana acum, deci se pot scurge bine de tot de apa si se vor adauga peste amestecul de legume.
  • Dupa ce macaroanele se amesteca bine cu legumele, se adauga si branza rasa si se transfera totul intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet.
  • (optional) Deasupra macaroanelor, se presara un amestec din pesmet cu branza rasa (pentru a obtine o crusta crocanta).
  • Se da tava cu macaroane la cuptor, timp de 25-30 de minute.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.retete-vegetariene.ro/macaroane-legume-cuptor/

Distribuie daca ti-a placut!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *