focaccia cu masline

Focaccia cu masline

O reteta delicioasa, desi deloc rapida, este faimoasa focaccia. Este usor de preparat insa, si o buna alternativa pentru o gustare dupamasa sau in loc de cina.

Focaccia cu masline
    Ingrediente:
    Cum se prepara focaccia:
  • Se pun ingredientele pentru aluat in masina de facut paine, se alege programul “dough” (adica “aluat”. Programul dureaza in jur de 1 ora si jumatate, depinde de masina dvs. de paine);
  • Daca nu aveti aparat de facut paine, framantati aluatul cu mana, pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Lasati apoi aluatul sa creasca (cam 1 ora sau pana isi dubleaza volumul);
  • Se unge apoi tava de cuptor cu putin ulei de masline (eu am pus foarte putin, pentru ca am tapetat-o apoi cu hartie de copt) si se intinde aluatul in tava. Se mai lasa apoi sa creasca (in tava) aprox. 30-40 de minute.
  • Dupa ce a crescut bine aluatul, apasati-l bine cu degetele, pentru a forma mici “gauri”.
  • Se unge acum focaccia cu ulei de masline, se aseaza maslinele in gaurile "predestinate" si se presara totul cu rozmarin si cu sare.
  • Se da tava la cuptor cam 20-30 de minute, pana se rumeneste usor.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.retete-vegetariene.ro/focaccia-cu-masline/

Pofta buna! 

Distribuie daca ti-a placut!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *