reteta de dovlecei pane

Dovlecei panè crocanti

In plin sezon, retetele cu dovlecei nu trebuie sa lipseasca din meniu!

Reteta de dovlecei panè este probabil cea mai simpla reteta de sezon cu dovlecei. Iata mai jos varianta mea preferata, dovlecei panè super-crocanti:

Dovlecei panè crocanti
    Ingrediente:
  • 1-2 dovlecei
  • 2 oua
  • cateva linguri de pesmet
  • branza sarata rasa (eu am folosit parmezan)
  • sare si piper (dupa gust)
  • ulei (cat incape, pentru prajire)
    Cum se prepara:
  • Dovleceii se curata, se spala si se taie rondele.
  • Oul se bate bine intr-o farfurie adanca, cu sare si piper dupa gust.
  • Pesmetul se amesteca cu branza rasa.
  • Se dau rondelele de dovlecei prin ou, apoi se tavalesc bine de tot prin pesmet.
  • Se pun apoi pe rand rondelele de dovlecei la prajit, in ulei incins. Se prajesc bine pe ambele parti.
  • Cand s-au rumenit dovleceii pe ambele parti, se scot pe un servetel (pentru a absorbi cat de cat uleiul) si se servesc.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.retete-vegetariene.ro/dovlecei-pane-crocanti/

Pofta buna!

Distribuie daca ti-a placut!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *