reteta de cheesecake cu mascarpone si frisca

Cheesecake cu mascarpone si frisca

Delicios! Cheesecake cu mascarpone si frisca, foarte simplu de preparat si nemaipomenit de gustos.

Cheesecake cu mascarpone si frisca
    Ingrediente:
  • 300 gr. de biscuiti
  • 150 gr. de unt
  • 500 gr. de crema de branza (eu am folosit mascarpone, dar merge si branza tartinabila simpla)
  • 150 gr. de zahar
  • 200 ml. de frisca lichida
  • 15 gr. de gelatina
  • 1 tabla de ciocolata
    Cum se prepara:
  • Baza de biscuiti:
  • Biscuitii se maruntesc bine de tot intr-un blender, pana devin 'faina de biscuiti'.
  • Untul se topeste la foc mic iar apoi se incorporeaza bine in biscuitii maruntiti.
  • Se pregateste apoi baza de biscuiti: pe fundul unei forme de prajitura, se batatoresc bine biscuitii amestecati cu unt. Se niveleaza bine stratul de biscuiti si se lasa tava la frigider cam jumatate de ora, sa se intareasca.
  • Crema de branza:
  • Inainte de toate, se prepara gelatina. Eu am folosit foi de gelatina, care trebuie inmuiate in apa rece timp de 10-15 minute.
  • Intre timp, se bate bine cu mixerul crema de branza cu 100 ml. de frisca (jumatate din cantitatea totala) si cu zaharul.
  • Cand gelatina s-a inmuiat bine, se incalzesc cam 2-3 linguri din frisca lichida ramasa (nu trebuie sa fiarba, de ajuns sa fie calduta frisca) si se topeste inauntru gelatina stoarsa bine de apa. Se lasa apoi amestecul cu gelatina la racit.
  • Cand amestecul s-a racit, se incorporeaza (cu mixerul sau cu mana) in crema de branza, impreuna cu restul de frisca ramasa.
  • Se asambleaza cheesecake-ul:
  • Cand baza de biscuiti s-a intarit putin, se toarna deasupra si se niveleaza crema de branza preparata mai devreme.
  • Apoi, se topeste ciocolata la foc mic sau pe baie de abur si se 'stropeste' cheesecake-ul cu aceasta. Ca si alternativa, puteti decora prajitura de branza cu dulceata sau bucati de fructe de padure.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.retete-vegetariene.ro/cheesecake-cu-mascarpone-si-frisca/

Distribuie daca ti-a placut!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *