Bulz de mamaliga cu carnaciori vegetarieni

Deobicei nu ma dau in vant dupa mamaliga, decat daca e bine ‘condimentata’ cu branza telemea sau, ca in reteta de mai jos, cu carnaciori. Vegetarieni, bineinteles 🙂
E simplu de preparat bulzul de mamaliga, mai mult dureaza sa se raceasca “materia prima”, decat prepararea retetei in sine:

Bulz de mamaliga cu carnaciori vegetarieni
    Ingrediente:
  • 500 g. malai
  • cativa carnati vegetarieni
  • 200 g. cascaval
  • 5 oua
  • unt, sare
    Cum se procedeaza:
  • Se prepara mamaliga din malai, apa si sare. Se lasa apoi la racit pe o tava intinsa (intinsa, pentru ca sa se raceasca mai repede).
  • Din 5 oua, 3 se fierb timp de 3-4 minute, ca sa fie tari, iar carnaciorii vegetarieni se prajesc in unt.
  • Se amesteca apoi ouale fierte (taiate marunt) cu carnaciorii vegetarieni (de asemenea taiati marunt), cu cascavalul ras si celelalte 2 oua crude.
  • Din mamaliga se iau parti mari cat un pumn din care se formeaza bulzul, adica se formeaza in palme o bila de mamaliga, in mijlocul careia se pun cate 1-2 linguri din umplutura si se unesc marginile.
  • Se aseaza ‘bilele’ de mamaliga pe o tava unsa cu unt, se presara cascaval ras deasupra si se baga la cuptor 15 minute, pana se rumenesc.
    Se serveste cald si cu smantana!
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://www.retete-vegetariene.ro/bulz-de-mamaliga-cu-carnaciori-vegetarieni/

Pofta buna!

Distribuie daca ti-a placut!Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *